Καθυστερούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων βαμβακοπαραγωγών

Καθυστερούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων βαμβακοπαραγωγών

Αρ. Πρωτ. 18885/06.07.2011 

Προς Υπουργό:

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Τεράστιες καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί στην καταβολή των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν πέρυσι από το πράσινο σκουλήκι και τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Ήδη συμπληρώθηκε ένας χρόνος, από τότε που η σοδειά βαμβακιού υπέστη σημαντικές ζημιές και έκτοτε το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προβεί στην αποζημίωση των 50.590 παραγωγών. Εδώ και ένα χρόνο το αρμόδιο Υπουργείο διαβεβαιώνει τους παραγωγούς για την καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

Η αδιαλλαξία και η αδιαφορία της Κυβέρνησης είναι χαρακτηριστικές. Δεν είναι δυνατόν με αναβολές και μεταθέσεις να εμπαίζονται οι παραγωγοί, που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται. Μάλιστα, ο αρμόδιος Υπουργός με δηλώσεις του τόνισε, ότι τον Μάιο θα καταβληθούν αποζημιώσεις 25 εκατ. ευρώ. Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και οι αποζημιώσεις δεν έχουν καν καταβληθεί. Το Υπουργείο πρέπει να βάλει ένα τέλος στην αναβλητικότητά του και στις υπεκφυγές και να προβεί άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθεται επιτέλους η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην καταβολή των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις το 2010;

Απάντηση Υπουργείου